Değerler Eğitimi

image post

"ERGENEKON İÖO DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SORUMLULUK VELİ MEKTUBU" Sayın Velimiz, Bu yıl Değerler Eğitimi Programına “Sorumluluk konusu ile başlıyoruz. İlk olarak sorumluluk konusunu seçmekteki amacımız tatilden yeni dönen ve okula uyum sürecini tamamlamak üzere olan öğrencilerimizin planlı ders çalışma, ödev yapma, yaş gruplarına göre evdeki ve sınıf içindeki sorumluluklarını hatırlatmak, sorumluluk duygusunun sağlıklı, başarılı, çevresiyle uyumlu ve mutlu bir birey olabilmedeki önemini vurgulamaktır. Ders yoğunluğunun artacağı, sınıf içindeki kuralların hatırlanacağı bu süreçte sorumluluk anlayışını öğrencilere benimsetebilmenin onların ileriki hayatlarını olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz.

NASIL SORUMLU BİR İNSAN OLUNUR? Güvenilir ol ve insanlara güven; bir şeyi yapmaya söz verdiğinde sözünde dur. Kendi işini önem ver. Senin yapman gerekenleri başkalarına yaptırma. Davranışlarının sorumluluğunu al; mazeret bulma ya da başkalarını suçlama. Aklını kullan; harekete geçmeden önce düşün; davranışlarının sonuçlarını düşün.

DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ SORUMLULUK SORUMLULUĞUN BEŞ İLKESİ Yaptığım her şeyden sorumluyum. Eğer iyi yaparsam itibar görürüm. Eğer yapamazsam, kendim yapamadığımı kabul eder suçu başkalarına atmam. İyi bir iş ve hayat tarzı için eğitimimden ben sorumluyum, dolayısıyla benim yapmam gerekenleri kapasitem yeterli olduğu ölçüde kendim ve çevrem için başkaları değil ben yaparım. Ailemi ve çevremdeki diğer kişileri anlayış ve saygı çerçevesinde eğitmekten sorumluyum. Farklı olsak, farklı görünsek ve farklı düşünsek bile bu önemli olmamalı, önemli olan her birimizin değerli bir insan olmasıdır. Halkıma, uluslara ve dünyaya destek olmaktan sorumluyum. Bu her bireyi daha adil, daha demokratik ve daha misafirperver olmaya götürür. Dünyayı sevgiyle umursamak ve daima korumaktan sorumluyum.